Cum adaugi o cerere de concediu in MIRRO

Cum adaugi o cerere de concediu in MIRRO

Utilizand MIRRO mereu vei avea acces la disponibilul de concediu si vei putea gestiona cererile de concediu cat mai usor posibil. 

Chit ca iti doresti sa verifici balanta curenta sau sa adaugi o cerere de concediu, vei regasi toate optiunile intr-un singur loc. 

1. Verificarea disponibilului de concedii. 

Poate te-ai intrebat de multe ori cate zile de concediu ai consumat sau cate zile de concediu mai ai disponibile pentru anul curent. Accesand sectiunea Concediile mele din modulul Concedii si prezenta, vei avea acces la toate informatiile. 

Zile disponibile - sunt zilele disponibile pe care le poti cere raportate la momentul curent. Zilele disponibile sunt determinate de perioada lucratoare acumulata, fie de la inceputul anului, fie de la data de angajare daca vorbim despre data de angajare in anul curent. Zilele disponibile sunt informative, astfel avand posibilitatea sa soliciti chiar mai multe sau mai putine zile de concediu fata de disponibilul actual. 
Zile de concediu rezervate - sunt zilele de concediu rezervate, care revin din concediul agreat prin contract. Aici nu intra concediile de tip special, cum ar fi concediul pentru donare sau concediul paternal. 
Zile pe an calendaristic - sunt zilele pe care le primesti in fiecare an, zile de concediu, zile de senioritate si zile ramase de anul trecut, daca e cazul. 
- Alte zile consumate - sunt zilele de concediu de tip care au fost rezervate, cum ar fi zi de nastere, concediu paternal, concedii medicale si orice alta zi speciala. 




- Prezentarea generala a disponibilului de concediu ramas: 
- Zilele de vacanta / concediu ramase pentru anul curent. 
- Zilele de concediu rezervate pana la momentul curent. 
- Cererile de concediu care inca asteapta aprobare. 




2. Adaugarea unei zile de concediu.  

Adaugarea unei zile de concediu in MIRRO se realizeaza prin accesarea sectiunii Concediile mele din modulul Concedii si prezenta. Odata ce ai consultat disponibilul de concedii, tot ce trebuie sa faci pentru a adauga o cerere de concediu e nevoie sa completezi formularul aflat in partea stanga a paginii. 
Formularul are urmatoarele campuri: 
- Tip de concediu - ai posibilitatea sa adaugi orice tip de cerere de concediu in MIRRO din acelasi loc, fie concediu special, concediu medical, concediu propriu-zis. E nevoie sa selectezi concediul potrivit nevoilor tale din lista existenta. 
- Data de inceput si data de final - campurile destinate perioadei de concediu
- Vezi calendarul - optiune care iti pune la dispozitie informatii despre colegii care se afla in concediu deja sau urmeaza sa fie in concediu 
- Click aici pentru a incarca un fisier - optiune care iti ofera posibilitatea sa urci un document pentru justificarea concediului medical, de exemplu. 
- Inlocuitor - camp destinat persoanelor care te vor inlocui. Poti sa selectezi unul din colegi sa iti tina locul pe toata perioada concediului. Persoana selectata va primi in mod automat o notificare in care va fi instiintata. 
- Alte comentarii - camp destinat comentariilor in caz ca iti doresti sa faci o precizare anume despre concediul pe care doresti sa il efectuezi.
 

Odata ce campurile au fost completate, cele obligatorii cel putin, e nevoie sa accesezi optiunea cere concediu, iar cererea va fi inregistrata si trimisa catre coordonatorul tau direct pentru aprobare. 

3. Verificarea cererilor de concediu deja inregistrate

Odata ce cererea de concediu a fost inregistrata, ai posibilitatea sa verifici istoricul tuturor cererilor tale de concediu in aceeasi sectiune. Pentru o navigare cat mai usoara, poti sa utilizezi filtrele disponibile. 



O cerere de concediu poate sa aiba unul din urmatoarele statusuri: 
  1. In asteptare: cererea a fost inregistrata si asteapta aprobare din partea coordonatorului 
  2. Asteapta anulare: cererea initiala a fost anulata si asteapta aprobare din partea coordonatorului pentru anulare
  3. Aprobata: cererea inregistrata a fost aprobata 
  4. Anulata: cererea inregistrata a fost anulata de catre utilizator, iar anularea a fost aprobata de catre coordonator 
  5. Respinsa: cererea inregistrata de catre utilizator a fost respinsa de catre aprobator Closed 
De la nivelul fiecarei cereri vei avea posibilitatea sa anulezi cererea, daca statusul cererii este in asteptare sau aprobata. 



Fiecare schimbare de status a cererii va fi notificata, astfel primind notificari atat pe mail cat si pe web. 
De asemenea, in orice moment vei avea posibilitatea sa vizualizezi cererea ta si cererile celorlalti colegi in calendarele de concediu, calendare disponibile atat in formularul de cerere, dar si pe pagina principala My Mirro: 





    • Related Articles

    • Cum adaugi o echipa in MIRRO

      Cu MIRRO gestionarea echipelor crosfunctionale iti ofera posibilitatea sa aloci acelasi membru la mai multe echipe, astfel facilitand procesul de comunicare intre echipe si departamente diferite.  Orice utilizator, indiferent de drepturile de acces ...
    • How to upload public documents in Mirro

      With Mirro is now easier to keep all public documents in one place. You can upload different types of documents, like announcements, general procedures or information which should be visible to all users.  Upload and share documents with your ...
    • How to add an user in Mirro

      You can use Mirro to handle all your people and their details in one place, starting with personal details up to documents management. Users are uniquely identified by their email addresses , and we strongly suggest using company email addresses when ...
    • How to add a public announcement in MIRRO

      More often we are looking for ways to transmit the company's message to all users, in the same time. One option that we choose is the e-mail, but most of their time people tend to ignore the e-mails coming as announcements.  With MIRRO, you can make ...
    • How to set-up custom fields in Mirro

      We all love data, but what we might love even more is to have all data stored in an organized matter, in one place. We got you covered, with MIRRO is more than easy to define different custom fields which will be stored to gather more data about your ...